Incerc sa invat sa fac economie la energie


spend_on_you_banner_image_04In ultima vreme sunt preocupata de economie. De a mea, a familiei. In sensul ca am inceput sa ne gandit ce anume avem nevoie cu adevarat si ce nu. Deja ne-am dat seama de niste trucuri si factura noastra la energia electrica a scazut considerabil. Acum cautam solutii si pentru apa, caci consumam foarte multa, iar acum ca tot vine vara, bubuie din nou factura 🙂

Curiosi cum am scazut costul la factura de energie electrica cu mai mult de 100lei la 2 luni?

In urma cu 2 ani pe vremea acesta, factura la curent ne venea undeva la 300-350  de lei, avand foarte multe becuri, in casa si afara, 3 televizoare, lada si combina frigorifica, cuptor cu microunde, masina de spalat, boiler electric, cuptor electric, samd. Am zis ca trebuie sa facem ceva, asa ca am inceput schimbarile. Am renuntat la becurile clasice de 75-100kw si am pus peste tot becuri economice, mai exact cu leduri, de 10-15kw, chiar si la spoturi, erau de 50kw x 10spoturi, acum sunt de 4,5kw si toate cele 10consuma acum cat consuma inainte unul singur.

Inainte aprindeam seara becurile afara, 100kw x 3 la numar, si le stingeam dimineata când ne aduceam aminte, poate chiar si spre pranz. Acum am pus becuri cu leduri de 12si 15kw si ne-am luat un senzor care face ca becurile sa se aprinda singure seara, iar dimineata, de foarte de dimineata, se sting singure, practic cu cateva ore mai devreme decat le stingeam eu inainte.

De asemenea, am inceput sa spal mai mult la 30grade Celsius, nu la 40-60 cum faceam inainte. La temperatura mai ridicata bag doar hainele copiilor.

Am inceput sa ma uit foarte atenta si la consumul tuturor electrocasnicelor, atunci când imi achizitionez cate ceva, in cel mai rau caz aleg un +A, insa de obicei ma uit sa fie macar doi de + 🙂

Ei bine, cu rezultatele nu au intarziat sa apara, inca de la prima factura s-a vazut diferenta. Acum factura ne vine in jur de 200- maximum 250lei.

Mai nou si Comisia Europeana a lansat la Bucuresti, pe 25 aprilie, o campanie de informare pe aceasta tema, unde ne provoaca sa vedem ca putem economisi 20%din facturile de energie prin solutii simple la indemana oricui. Aflati mai multe detalii pe toata durata turneului european propus de Comisie, in perioada 25 aprilie – 1 mai la Bucuresti (in parcarea Bucuresti Mall – Vitan), intre 3 – 6 mai la Mioveni si intre 9 – 13 mai la Craiova. Vor fi organizate si activităti pentru clase de elevi si pentru familii, in caz ca sunteti interesati.

Chiar va recomand sa mergeti si sa invatati cat mai multe trucuri, intrucat piesa centrala a campaniei #EconomieLaEnergie este un pavilion mobil, in care publicul va putea sa afle, la apasarea unui buton, idei practice de economisire a energiei casnice. Fiecare dintre cei patru pereti interactivi ai acestuia va oferi solutii pentru cate una dintre camerele casei, dormitor, sufragerie, bucatarie sau baie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s