Cum să amplasați camerele de supraveghere pentru exterior într-un mod eficient


 

Toată lumea știe cât de importante sunt camerele de supraveghere, atât pentru locuința personală, cât și pentru sediul unei companii, motiv pentru care din ce în ce mai mulți oameni apelează la aceste sisteme de securitate. Pe lângă faptul că o cameră video de acest tip vă oferă siguranță și monitorizare permanentă, un sistem de supraveghere poate fi folosit și pentru intimidarea infractorilor sau pentru combaterea vandalismului.

Deși există o mulțime de modele dintre care puteți să îl alegeți pe cel care se potrivește perfect cu nevoile dumneavoastră, acest lucru nu este suficient. Un aspect foarte important pentru funcționarea eficientă a camerelor video de supraveghere este modul în care acestea sunt montate și poziționate. Aflați cum trebuie să amplasați camerele video pentru exterior, astfel încât să beneficiați de potențialul lor maxim.

Unde ar trebui să poziționați camerele de supraveghere
O cameră video de supraveghere pentru exterior trebuie neapărat să fie închisă etanș pentru a putea funcționa în condiții optime indiferent de anotimp. Faptul că un astfel de sistem este impermeabil înseamnă că îl puteți instala acolo unde considerați că este cea mai mare nevoie, fără teama că se va deteriora din cauza schimbărilor de temperatură.unnamed
Așa cum spuneam, este foarte important să determinați care sunt cele mai importante zone pe care doriți să le supravegheați. Odată ce ați stabilit ce locuri sau ce obiecte au nevoie de monitorizare, tot ce trebuie să faceți, este să țineți cont de sfaturile specialiștilor. De exemplu, A2t este magazinul online cu sisteme pentru supraveghere unde puteți găsi toate informațiile necesare amplasării optime, dar și alte detalii oferite de profesioniști.

Cum amplasați corect camerele de supraveghere:
1.Înalțimea și orientareaunnamed (1)
În primul rând, trebuie să așezați camerele la o înălțime cât mai mare pentru a le proteja împotriva vandalismului, dar și pentru a obține o zonă de acoperire cât mai largă. De asemenea, este de preferat ca nicio cameră de supraveghere să nu aibă obiectivul îndreptat spre o sursă de lumină, întrucât aceasta poate afecta calitatea imaginii.
2.În funcție de tipul camerei
În al doilea rând, în cazul în care optați pentru o cameră de supraveghere cablată și nu pentru una wireless, aveți grijă să protejați firele instalând sistemul de securitate pe partea laterală a clădirilor sau a plafoanelor.
3.Vizibilitatea
Mai mult decât atât, în ciuda credinței populare, specialiștii recomandă instalarea camerelor video pentru supraveghere într-un loc cât mai vizibil. Această metodă poate ajuta la intimidarea infractorilor chiar înainte ca aceștia să acționeze. Numeroase studii au demonstrat faptul că simpla prezență a unui sistem de supraveghere inhibă oamenii și îi face să se comporte mult mai civilizat.

Ce ar trebui să urmăriți atunci când montați camere pentru supraveghere la exterior
Acum că ați stabilit unde poziționați camerele, trebuie să aveți în vedere și câteva reguli simple atunci când le montați:
-Acoperiți unghiurile moarte – pentru a instala camerele pentru supraveghere în așa fel încât să acoperiți toate unghiurile moarte, trebuie să aveți grijă ca dispozitivele să se surprindă, în imagini, unul pe celălalt.
Acordați atenție lentilelor – acest aspect este foarte important, întrucât lentila determină distanța de monitorizare. Drept urmare, pentru a alege tipul potrivit de lentilă, trebuie să măsurați distanța dintre zona sau obiectul supravegheat și locul în care poziționați camera.
Nu înlocuiți camerele de exterior cu cele de interior – sistemele de supraveghere pentru exterior au caracteristici specifice destinate spațiilor exterioare – de exemplu ledurile infraroșu pentru filmarea pe timp de noapte sau lentilele varifocale pentru modificarea unghiului de vizualizare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când instalați un sistem de supraveghere video în spații exterioare. Pentru alegerea celei mai bune soluții, apelați cu încredere la o echipa de specialiști.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s