Ziua Marinei Romane – Constanta 2015


Anul acesta, evenimentul are loc in contextul implinirii a 155 de ani de la crearea Marinei Militare Romane moderne de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza, in anul 1860.

1b56d005723ad175e526bbe57567b8ab_L

 

Ziua Marinei Romane este sarbatorita pe 15 august, dar evenimentele au inceput de pe 1, la Cercul Militar Constanta.

Constanta va fi in sarbatoarea in 15 august, de Ziua Marinei. Mii de persoane sunt asteptate sa asiste, in acea zi, la festivitatile organizate ca in fiecare an pe faleza din apropierea Cazinoului.

Seria evenimentelor care vor marca aceasta sarbatoare a marinarilor romani va fi deschisa de un spectacol sustinut de Muzica Militara a Fortelor Navale, marti seara, intre orele 18.00 si 20.00, in Piata Ovidiu, din Constanta. Concertele vor continua apoi joi in Piata Centrala din Mangalia, vineri in statiunea Mamaia, sambata in Portul Militar Constanta, duminica in Parcul Herastrau din Bucuresti si miercuri pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta.

De asemenea, pana in 15 august, in Constanta si in statiunea Mamaia vor mai fi organizate expozitii de pictura cu tematica de marina, spectacole sustinute de formatiile artistice ale Cercului Militar Constanta, ceremonii militare si religioase oficiate pentru cinstirea memoriei eroilor marinari si a celor care isi dorm somnul de veci in adancul apelor.

Actiunile din 15 august, cand se sarbatoreste Ziua Marinei, se vor derula, la Constanta, pe platoul din fata Comandamentului Flotei Navale, la festivitati fiind asteptate sa asiste, la fel ca in fiecare an, cateva mii de persoane, deopotriva constanteni si turisti. Acestea vor cuprinde un ceremonial militar si religios, sosirea Zeului Neptun si exercitii demonstrative, pe faleza Cazinoului, in fata Comandamentului Flotei, urmate de jocuri marinaresti, in portul turistic Tomis, precum si aprinderea pavoazului electric pe nave si retragerea cu torte.

Programul activitatilor organizate la Constanta, sambata, 15 august, pentru sarbatorirea zilei Marinei Romane este urmatorul:

– orele 10.00-12.30, pe faleza din fata Comandamentului Flotei: ceremonial militar si religios; sosirea Zeului Neptun; Exercitiul Naval FNR 2015; parada navala;
– orele 13.00-15.00, Portul Tomis: jocuri marinaresti;
– ora 20.15, pe faleza din fata Comandamentului Flotei: ceremonial coborarea pavilionului, geacului si Marelelui Pavoaz;
– orele 21.00-22.00: retragerea cu torte, pe itinerariul Farul Genovez-Piata Ovidiu-Prefectura Constanta.

De asemenea, la Muzeul Marinei Romane populatia va beneficia de intrare libera intre orele 09.00-17.00.

Sursa : http://www.mamaiaonline.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s