SUBEREC /SUBEREK


Dupa cum stiti,in Dobrogea sunt foarte multi turci,tatari.

In Constanta,aproximativ 10 % din populatia orasului sunt turci/tatari🙂 De la ei am prins si noi obiceiul sa mancam si sa facem Suberek si multe alte preparate…

Ieri mi s-a facut o pofta…de suberec…asa ca am actionat! :)))Am adaptat reteta in functie de ingredientele pe care le aveam in casa😀

FOLOSIM:

Pentru aluat:

-faina,apa calda si sare

Pentru umplutura:

– in jur de 300-400 g carne tocata(eu aveam in casa, de porc:D )

-1 ceapa uscata sau 2 cepe verzi mai maricele

-2-3 catei de usturoi/dupa gust😀

-sare,piper

-putin marar,patrunjel

-3 frunze de menta,cateva frunze de cimbru

Pentru inceput trebuie sa framantam.Apoi aluatul il impartim in bilute mici,cat un ou:)

Le lasam deoparte acoperite cu un prosopel…continuam prin a curata si a da pe razatoare ceapa:)

Am pus o tigaie cu ulei la incins…

Dupa ce s-a incins bine,adaugam ceapa,pentru a o cali umpicut🙂

Avem grija sa amestecam mereu.

Intre timp tocam mararul si patrunjelul,dam pe razatoare usturoiul si le punem peste carnea tocata.Amestecam bine:)

Dupa ce se inmoaie ceapa,adaugam in tigaie si carnea:)

Amestecam si dam la foc mic….O tinem pe aragaz in jur de 8-10 minute…amestecand din cand in cand:)

Cat este compozitia la locul ei,pregatim foile!

Presaram multa faina pe masa,luam o biluta de coca  si cu sucitorul o intindem…Si tot asa pana terminam toate bilutele:)

Luam compozitia de pe foc si o scurgem🙂

Tocam menta si cimbrul ….

Desartam  compozitia intr-un vas…Condimentam cu sare si piper dupa gust,iar apoi adaugam cimbrul si menta tocate marunt :)…..

Si este gataaaa!

Acum luam cate-o foaie  si punem  2 linguri de compozitie…doar pe-o parte….

Tragem deasupra cealalta jumatate….taiem surplusul de coca,iar cu furculita apasam pe margini,de jur imprejur,pentru a se lipi🙂

Punem o tigaie cu ulei la incins…mult ulei,pentru a le cuprinde:)

Le prajim si….apoi le scoatem pe un servetel pentru a nu avea prea mult ulei:)

Si cam asa arata Suberecu”ul facut de mine…

Eu il servesc cu 1 pahar de iaurt…in cazul de fata,iaurt rece:D

POFTA BUNA!!!

Voua va place suberec”ul?

34 thoughts on “SUBEREC /SUBEREK

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s